top of page

Cogito-utgaver 2020

Cogito-utgaver 2019

OM TIDSSKRIFTET COGITO 

Cogito har kommet ut siden 1996, og utgis av forlaget Forum Cogito. 


Navnet Cogito er hentet fra Descartes, og viser til et stadium i europeisk idehistorie hvor individet våkner opp til fornyet selvbevissthet i egen tenkning. Arbeidet med denne impulsen har vært og er en drivkraft i utgivelsen av tidskriftet, og redaksjonen ønsker å presentere tilløp i samtiden som tangerer og utdyper dette stadiet.

Tidsskriftet skal være samlingssted for en ny spiritualitet i emning. Vi vil by på gode leseropplevelser, tekster som utfordrer leseren, og en layout-estetikk som gir resonans til innholdet. 

Emnene er ikke begrenset til filosofi, selv om utgangspunktet var erkjennelsesteoretisk. Det erkjennende og skapende i mennesket er nært beslektet, og derfor gir redaksjonen også rom for kunstneriske uttrykk, litteratur, aktuelle samfunnsspørsmål og esoteriske fenomener.

De første fire numrene ble utgitt som årbøker. Fra og med nummer fem ble formatet slanket, og tidsskriftet utgitt to ganger per år. Fra og med 2018 har Cogito kommet ut fire ganger i året.

Anchor 1

BLI ABONNENT

Som abonnent på Cogito får du tilsendt fire numre i året. Årspris kr 345,-

Abonnementet løper til det sies opp.

BESTILLING AV TIDLIGERE NUMRE

Med unntak av nr 1, 2, 4 og 27 finnes alle numrene fortsatt på lager. Gå til bestillingssiden for å se våre gode tilbud!

Gå til bestilling  >>

REDAKSJONEN

Kontakt redaksjonen: tidsskriftet@forumcogito.no

Redaktør Knut Arild Melbøe

F. 1958. Studier i naturforvaltning, drama, språkforming og historiefortelling. Bakgrunn som miljøvernkonsulent, lærer og forlagsredaktør. Freelance visesanger under artistnavnet Knut Ariel. (www.knutariel.no)

Diverse publikasjoner.

Redaktør Henning Ness

Skribent og litteraturkritiker.

bottom of page