top of page
  • Writer's pictureForum Cogito

Ny bok om Jan Magnus Bruheim



Jan-Magnus Bruheim (1914 - 1988), lyriker i nynorsktradisjonen. Han ivaretok de lange linjer i diktningen gjennom sin ekstatiske hengivenhet og en hang til å koble et liv i moderniteten med en livsnær vilje til sannhet og godhet. Hans 27 dikt- og kortprosasamlinger dokumenterer et liv som i mangt var på kollisjonskurs med hovedtendensene i hans egen samtid.

En generasjon etter Bruheims død er denne motstrøms-impulsen i ferd med å bli fortrengt fra den kollektive hukommelse. Men nettopp en slik motstrøms-impuls som søker å verdsette ”live” gjennom aktivering av en opplevende bevissthet og en avintellektualisering av skjebne, psyke og natur, mener Ole Harald Dahl vår samtid er kommet i behov av.

Om forfatteren


Ole Harald Dahl, født i Telemark, 1959. Oppvekst samme sted. Studier ved Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo. Studier ved Goetheanum, høyskole for kunst og antroposofisk åndsvitenskap ved Basel i Sveits. Studier i teaterregi og sceneproduksjon, Oslo. Har jobbet som lærer i norsk skole og som miljøarbeider i psykiatriske institusjoner, til sammen 17 år. Også noen års erfaring som snekker og slusevokter. - Far til fire voksne barn. De siste tredve årene har han tatt aktiv del i liv og arbeid knyttet til Antroposofisk selskap i Norge, de siste tyve årene har han vært en aktiv medarbeider ved tankesmien Forum Cogito og de siste ti årene etablert med skriveprosjekter ved arbeidskollektivet Sagene kunstsmie i Oslo.

23 views0 comments

Recent Posts

See All

Henning Næss i samtale med Petter Jørgen Omtvedt

Vi bringer her første del av Petter Jørgen Omtvedt fremstilling av Johan Wolfgang von Goethe (1749–1832) og hans bidrag til den holistiske tradisjonen. Samtalen foran i dette nummeret kan med fordel l

bottom of page