top of page
  • Writer's pictureForum Cogito

Ny bok fra Ole Harald Dahl



Mang en leser har gått til grunne i møte med Rudolf Steiner. Noen har ganske enkelt druknet i møte med de overveldende innsiktene som dette forfatterskapet representerer. Enkelte av dem som var nær ved å lide drukningsdøden, klarte dog å komme inn til bredden igjen, etter å ha svømt omkring i Steiners litterære univers i noen år. Atter andre har endt opp i et sjelelig og sosialt avhengighetsforhold til mannen og hans verk, og ikke minst til det miljøet som har forvaltet Steiners etterladenskaper. Og noen har ganske enkelt blitt invalidiserte som moderne og selvstendige mennesker. – Men noen har også sett disse farene. Disse menneskene har imidlertid vist en tendens til å vike unna ethvert spørsmål om hva studiet av Rudolf Steiner har aktualisert for dem i form av personlige innsikter og ansporinger. Enkelte av dem har isteden gått inn i en slags skap-avhengighet til Steiner og hans verk.

Tekstene i disse essayene er blitt til på bakgrunn av møter med disse tendensene, slik forfatteren har erfart dem på sin trettitre år lange vei gjennom antroposofiske miljøer. Samtidig har han også spurt seg om ikke det er noen som til dels har lyktes. Og ikke minst har han spurt seg om hvordan han selv best mulig lever med denne mannen som utviklet et etisk fundert frihetsbegrep og senere transformerte dette inn i en vitenskap om de himmelske hierarkier og disse hierarkienes innflytelse på jorden og menneskehetens utvikling.

Om forfatteren


Ole Harald Dahl, født i Telemark, 1959. Oppvekst samme sted. Studier ved Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo. Studier ved Goetheanum, høyskole for kunst og antroposofisk åndsvitenskap ved Basel i Sveits. Studier i teaterregi og sceneproduksjon, Oslo. Har jobbet som lærer i norsk skole og som miljøarbeider i psykiatriske institusjoner, til sammen 17 år. Også noen års erfaring som snekker og slusevokter. - Far til fire voksne barn. De siste tredve årene har han tatt aktiv del i liv og arbeid knyttet til Antroposofisk selskap i Norge, de siste tyve årene har han vært en aktiv medarbeider ved tankesmien Forum Cogito og de siste ti årene etablert med skriveprosjekter ved arbeidskollektivet Sagene kunstsmie i Oslo.

161 views0 comments

Recent Posts

See All

Henning Næss i samtale med Petter Jørgen Omtvedt

Vi bringer her første del av Petter Jørgen Omtvedt fremstilling av Johan Wolfgang von Goethe (1749–1832) og hans bidrag til den holistiske tradisjonen. Samtalen foran i dette nummeret kan med fordel l

bottom of page